Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 30°C
Az Bulutlu
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 29°C
Pts 26°C
Sal 25°C











Toprak











Safir

Thermal Welding Yöntemi: Kansız – Bıçaksız Bademcik Ameliyatı!

Thermal Welding Yöntemi: Kansız – Bıçaksız Bademcik Ameliyatı!
7 Kasım 2022
A+
A-

Çocukluk döneminin en sık karşılaşılan hastalıklarından birisinin bademcik iltihabı olduğunu belirten İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar, bademcik ameliyatlarında uygulamış oldukları ‘Thermal Welding’ yöntemi ile ameliyat sonrası iyileşme süresinin kısaldığını ifade etti.

Thermal Welding sistemi sayesinde bademciklerin, çevre dokulara zarar vermeden kolaylıkla ayrılabildiğini ifade eden Op. Dr. Serkan Gökpınar, “Bademcik ameliyatlarında klasik olarak en sık kullanılan yöntem, bademciğin disektör denilen bir aletle çevre dokulardan ayrılmasıdır. Klasik yöntemde dokunun ayrılması aşamasında oluşan yara yüzeyleri kendiliğinden zaman içinde iyileşmektedir. İyileşene kadar belli bir süre hasta ağrıdan yakınabilir. Ameliyat esnasında kanama oluştuğunda, kanayan bölgelerde damarlar bağlanır veya elektrik akımı ile pıhtılaştırılır. Bu yöntemler de güvenilirdir ve yaygın olarak kullanılmaktadır ancak ameliyat zamanını uzatabilir ve ameliyat sonrası ağrı daha fazla olabilir. Bademcik ameliyatında yeni dönem; klasik yöntemlerle yapılan bademcik ameliyatlarında, yaklaşık 2 hafta kadar sürebilen biyolojik yara iyileşmesi yeni yöntemle yaklaşık bir hafta ile sınırlıdır ve hastanın boğaz ağrısı, yutkunma güçlüğü gibi şikâyetleri de, eğer olursa, birkaç günden fazla sürmez. Isı enerjisi kullanılan bu yöntemde, çevre dokuda oluşabilecek hasar, diğer yöntemlere göre çok azalmaktadır. Bu durumda diğer yöntemlerde görülen ameliyat sonrası ağrılar, bu yeni yöntemle oldukça azalmaktadır, ağrının da az olması nedeniyle, hastanede kalış süresi kısalır ve hasta aynı gün taburcu edilebilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.