Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 22°C
Az Bulutlu
Hatay
22°C
Az Bulutlu
Pts 24°C
Sal 24°C
Çar 28°C
Per 30°C











Toprak











Safir

Hatay’da, Tarım ve Orman Bakanlığı Çifçiye Destek Sağladı!

Hatay’da, Tarım ve Orman Bakanlığı Çifçiye Destek Sağladı!
25 Nisan 2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Hatay’da depremde zarar gören 3 bin 60 çiftçiye yüzde 75’i hibe destekli olmak üzere 190 ton pamuk ve 30 ton soya tohumu desteği sağlandı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kırıkhan Toprak Mahsulleri Ofisi’nde düzenlenen tohum dağıtım töreninde, 6 Şubat 2023’teki depremlerden bu yana kentte çiftçilere 1 milyar 100 milyon lira hibe yatırım desteği verildiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu da pamuk ve soya tohumu desteğinin üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Hatay’da pamuk ve soya üretimine katkı sağlamak amacıyla sertifikalı tohum desteğinde bulunduklarını belirten Emiralioğlu, “Türkiye genelinde pamuk üretiminde prim, mazot, gübre desteklemelerimiz var. Türkiye’de ilk defa pamuk tohumunu yüzde 75 hibeli olarak Hatay’da uygulamış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun, üreticilerimiz için inşallah bereketli kazançlar sağlar” dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere pamuk ve soya tohumu dağıtımı yapıldı.


Depremlerin ardından Hatay’da, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinatörlüğünde “Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor” ve “Hatay İli Soya Üretimin Kapasitesinin Arttırılması” projelerinin hayata geçirildiğini anlatan Masatlı, “Bu kapsamda üreticilerimizin en önemli gider kaynaklarından olan tohum giderleri de bir şekilde karşılanmış oluyor. Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor Projesi kapsamında yaklaşık 76 bin dekar alanda 190 ton sertifikalı pamuk tohumunu Antakya, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Hassa, Belen ve Altınözü ilçelerimizde yaklaşık 3 bin üreticimize dağıtımı gerçekleştirilecektir. Hatay İli Soya Üretimin Kapasitesinin Arttırılması kapsamında ise Kırıkhan, Kumlu ve Antakya ilçelerimiz genelinde 3 bin dekar alanda 30 bin kilogram sertifikalı soya tohumunun da dağıtımını 60 çiftçimize yapmış olacağız” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.