Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 28°C
Az Bulutlu
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Paz 28°C
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C











Toprak











Safir

‘Hatay’ın Deprem Gerçeği’ Konuşuldu

‘Hatay’ın Deprem Gerçeği’ Konuşuldu
19 Mart 2024
A+
A-

İskenderun’da düzenlenen ‘Hatay’ın Deprem Gerçeği’ başlıklı çalıştay, sismik tehlikelere karşı dayanıklılığı güçlendirmek amacıyla kamu ve özel sektör paydaşları arasındaki ortaklıkları teşvik ederek ağ oluşturma ve bilgi alışverişi için platform işlevi gördü.

TMMOB Türkiye Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen, mimarlar, mühendisler ve işletme sahiplerini biraraya getiren çalıştayda paydaşların depreme etkili bir şekilde hazırlanmak için TMMOB ile işbirliği yaparak daha dayanıklı ve afetlere hazır bir toplum inşa etme yolunda etkili adımlar atılması amaçlandı.

Alanında uzman kişilerin yaptığı sunumlarla bölgenin karşı karşıya olduğu sismik risklere karşı dikkat çekilen deprem çalıştayında, büyük bir deprem olması durumunda kırılganlığın azaltılması ve iş sürekliliğinin sağlanmasında proaktif önlemlerin alınması ile ilgili fikir ve öneriler masaya yatırıldı. Gerçekleştirilen sunumlarda ‘Bina güvenliği standartları, şehir planlamaları, ülkemizin karşı karşıya olduğu sismik riskler ve tahliye prosedürleri’ gibi konular ele alındı.

Yıldız Teknik Üniversitesi(YTÜ) İnşaat Fakültesi Dekanı ve Deprem uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, 20 yıldır bu konuyu anlatmaktan yorulduğunu ifade ederek, “Sık sık Hatay’a geliyorum ve burada bu gerçekleri aktarıyordum. Ancak bana, ‘bizi çok korkutuyorsunuz’ diyenler oluyordu. 6 Şubat’ta gerçeği gördük” şeklinde konuştu.

Çalıştayda ayrıca yerel işletmelerin temsilcileri, en iyi uygulamaları ve önceki afet deneyimlerinden öğrenilen dersleri paylaşarak proaktif planlamanın ve afete hazırlık tedbirlerine yatırımın önemini vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.