Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 30°C
Az Bulutlu
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 23°C











Toprak











Safir

Farklı Kültürler Ortak Paydada Buluştu

Farklı Kültürler Ortak Paydada Buluştu
21 Nisan 2022
A+
A-

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında Romanya’nın Köstence şehrinde gerçekleştirilen, Belen Kaymakamlığının da ortak olduğu “What brings us herE+” adlı projeye dokuz genç katıldı.

Romanya’dan ‘Asociatia Asalt’ adlı kuruluşun ev sahipliğini üstlendiği ve Türkiye’den Belen İlçe Kaymakamlığı’nın da ortaklığı ile düzenlenen eğitimde Türkiye, Litvanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya’dan toplam 38 genç aktif olarak yer aldı.

Sekiz gün süren yoğun eğitim programının temel amacı, farklı kültürlerden gelen gençlerin ortak bir paydada buluşturarak, çok güzel ürünler ortaya koymaları, farklı gelenekleri öğrenmeleri ve kültürel çeşitlilikleri birleştirip hem tiyatral hem müziksel eserler sunmak olduğu belirtildi.

Proje, kültürler arası farklılıkları keşfetme, farkındalıkları artırma ve saygının geliştirilmesi amacıyla katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtıldığı, yöresel dansların gösterildiği, kültürel lezzetlerin sunulduğu kültür geceleri düzenlendi.

Türk kültürünün bir parçası olan Bağlama, Kına gecesi, Zeybek, Damat halayı gibi dans ve görsel şölenler diğer katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, “Erasmus projesi gençlerimiz için büyük bir fırsat. Bu projelerle gençlerin sosyal, kültürel ve dil öğrenimi açısından kendilerini geliştirme imkânı buluyorlar. Katılımcılar Proje boyunca; takım çalışmaları, açık hava etkinlikleri, yeni şarkılar, tiyatrolar, rol oyunları, tartışmalar, vaka çalışmaları gibi yaygın eğitim yöntemlerine dayalı çalıştaylar ile proje teması etrafında yeteneklerini artırmaya yönelik çalışmalarda yer alıyorlar. Böylelikle Ülkemizi ve Kaymakamlığımızı en iyi şekilde temsil eden gençlerimize ve proje koordinatörü Yeliz Sevim’e teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Proje sonunda Türkiye’yi temsil eden 9 gencimiz Erasmus+ Gençlik Değişimi Projesine katılımlarının sonucu olarak bütün Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan ve bir yaygın eğitim belgesi olan “Youthpass” sertifikalarını alarak ülkelerine döndüler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.