Dolar 32,4422
Euro 34,8302
Altın 2.436,47
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 27°C
Hafif Yağmurlu
Hatay
27°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 23°C











Toprak











Safir

Çocuklarda “RSV” Vakaları Arttı Dikkat Edelim!

Çocuklarda “RSV” Vakaları Arttı Dikkat Edelim!
9 Ocak 2024
A+
A-

İskenderun Palmiye Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, kış aylarıyla birlikte özellikle çocukluk çağında sıkça karşılaşılan sağlık sorunlarının başında enfeksiyonun geldiğini ifade ederek, hava yoluyla bulaşan ve solunum yoluna zarar veren Respiratuvar Sinsityal Virüs (RSV)’üne karşı ailelere uyarılarda bulundu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, RSV’nin, bronşit ve zatürre benzeri hastalıklara yol açabileceğine dikkat çekerek,  “RSV, genellikle kış mevsiminde; burun, boğaz, akciğer dahil olmak üzere tüm solunum yollarını etkileyebilen bir RNA virüsüdür” diye belirtti.

Dr. Mürşit Acemoğlu, çocuklarda son dönemde en sık görülen enfeksiyonlar ve korunma yöntemlerine ilişkin bilgileri paylaştı.

İskenderun Palmiye Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, “RSV, bir yaşından küçük çocuklarda alt solunum yolu enfeksiyonlarının en yaygın nedenidir ve hemen hemen tüm çocuklar iki yaşına kadar hastalığı geçirirler. Doğrudan temas en yaygın bulaşma yoludur, ancak havada asılı kalan damlacıklarla da bulaş söz konusudur. Soğuk algınlığı ile benzer bulgulara sahip olan RSV’de özellikle; nefes darlığı, balgamlı öksürük, ateş, halsizlik, yorgunluk belirtileri görülmektedir. RSV, basit bir soğuk algınlığı gibi algılansa da, özellikle bebeklerde ciddi solunum sıkıntıları görülebilmektedir” dedi.

RSV’nin Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Bu enfeksiyonun tanısının, hastalık öyküsü ile detaylı fizik muayene sonucu ortaya konduğunu belirten Uzm. Dr. Acemoğlu, “Hastalığa ait spesifik bir tedavi yoktur. Virüsün sebep olduğu klinik tabloya göre genellikle semptomatik tedaviler uygulanmaktadır. Bu süreçte özellikle sağlıklı beslenmeye ve sıvı alımına dikkat edilmesi gerekmektedir” diye belirtti.

Virüsten Nasıl Korunulur?

RSV’ye karşı nasıl korunulabileceği hakkında bilgilendirmede bulunan Uzm. Dr. Acemoğlu, “RSV’den korunabilmek için özellikle; el hijyenine dikkat edilmelidir. Maske muhakkak kullanılmalıdır. Kalabalık ortamlarda mümkün olduğunca bulunulmamalıdır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.