Dolar 32,2318
Euro 34,7364
Altın 2.449,91
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 26°C
Parçalı Bulutlu
Hatay
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 24°C











Toprak











Safir

Op. Dr. Yusuf Tüfenkçi, Gözyaşı Kanal Tıkanıklığı Hakkında Bilgilendirdi

Op. Dr. Yusuf Tüfenkçi, Gözyaşı Kanal Tıkanıklığı Hakkında Bilgilendirdi
20 Nisan 2022
A+
A-

İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Tüfenkçi, sıklıkla görülen gözyaşı kanalı tıkanıklığının belirtilerini ve tedavi yönetimini açıkladı.

Gözyaşı Kanal Tıkanıklığı Nedir?

Gözyaşı kanal tıkanıklığının nasıl oluştuğu hakkında bilgilendirmede bulunan Op. Dr. Yusuf Tüfenkçi, “Gözyaşı, gözümüzü korumak için sürekli olarak göz çevresindeki bezlerden salgılanan bir sıvıdır. Gözyaşı, gözümüzün temizlenmesini, nemlenmesini ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar. Gözyaşı, bir kanal aracılığıyla burun içine boşaltılır. Böylece, sürekli salgılanan gözyaşında dışarı taşma olmaz. Ancak bu kanal; tekrarlayan enfeksiyonlar, burun içinden baskı yapan kitleler, kanalın doğuştan darlığı – yokluğu ve kanalı hasara uğratan kazalardan dolayı tıkanabilir. Kanal tıkandığında, gözyaşında taşma olur ve kişide sürekli ağlamış gibi bir görünüm oluşur. Hastalarda, gözlerde sulanma dışında, çapaklanma, kızarıklık, ağrı iltihaplı akıntı şikâyetleri de görülebilir” açıklamasında bulundu.

Gözyaşı Kanal Tıkanıklığına Endoskopik Tedavi

Kadınlarda daha sık görülen gözyaşı kanal tıkanıklığına uyguladıkları tedavi yönteminden söz eden Op. Dr. Yusuf Tüfenkçi, “Gözyaşı kanalının açılması için birkaç yöntem tespit edilmiştir. Endoskopiden önce açık cerrahi teknikle, göz ile burun arasındaki cilt kesilir, kanala ulaşılır ve açılırdı. Günümüzde bu ameliyat, cildi kesmeden tamamen burun içinden yapılan işlemler (enstrümantasyon) ile kapalı olarak yapılabilmektedir. Ameliyat ortalama yarım saat sürmektedir. Genelde tampona gerek kalmaz, dikiş atılmaz ve yüzde iz bırakmaz. Gözyaşı kanalının açıklığını stabilize etmek için kanal içine silikon tüp yerleştirilir ve bu tüp iki ay sonra poliklinikte alınabilir” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.