Dolar 32,2029
Euro 35,0702
Altın 2.520,86
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 28°C
Az Bulutlu
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 26°C
Cum 25°C











Toprak











Safir

Op. Dr. Yusuf Diker, Meme Kanserinde Erken Teşhis Önemli

Op. Dr. Yusuf Diker, Meme Kanserinde Erken Teşhis Önemli
26 Mayıs 2022
A+
A-

Mesane Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, mesane kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çeken İskenderun Palmiye Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Diker, erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden mesane kanseri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Mesane Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Mesane kanserinde en sık görülen belirtilerinden söz eden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Diker, “Genelde orta ve ileri yaşlarda ortaya çıkan mesane kanseri, erkeklerde en sık görülen dördüncü kanser türüdür ve bu oran, sigara içenlerde dört kat daha fazla görülmektedir. Mesane kanserinin en fazla görülen belirtisi, idrarda ağrısız kanamadır. Kanama, pıhtılı veya pıhtısız görülebilir. Ayrıca sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, zor idrar yapma gibi yakınmalar ise tümörün yerleşimi ve cinsine bağlı, mesane kanserinin ilk belirtileri olabilir” dedi.

“Mesane Kanserinde Tanı ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Mesane kanserinde tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulunan Op. Dr. Yusuf Diker, “Mesane kanserinde en önemli tanı yöntemi, ultrasonografidir. Belirli bir büyüklüğe ulaşan kitle, ultrasonografi aracılığıyla görüntülenebilir. Fakat ultrasonografide, küçük tümörler görülmeyebilir. Mesane tümöründen şüphelenildiğinde, kesin tanı için en kolay ve emin yöntem sistoskopidir. Eğer tümörden şüpheleniliyorsa, görüntüleme yöntemlerinde tümör görülmese bile, sistoskopi muhakkak yapılmalıdır. İdrar yolundan optik bir aletle girilerek mesanenin içerisi görülebilir ve mesanedeki patolojik oluşum temizlenerek hem tanı konmuş hem de tedavi yapılır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.