Dolar 32,2609
Euro 34,7329
Altın 2.401,64
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 25°C
Parçalı Bulutlu
Hatay
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 31°C
Cum 25°C
Cts 22°C











Toprak











Safir

Op. Dr. Süleyman Aksoy: Katarakt Körlüğe Neden Olabilir!

Op. Dr. Süleyman Aksoy: Katarakt Körlüğe Neden Olabilir!
13 Eylül 2023
A+
A-

İskenderun Gelişim Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı, Op. Dr. Süleyman Aksoy, göz hastalığı olan katarakt hakkında önemli bilgiler verdi.

Katarakt hastalığının hakkında bilgilendirmede bulunan Op. Dr. Süleyman Aksoy, katarakt tedavi edilmez ise, ilerleyerek görmeyi tamamen engelleyebileceğini belirtti.

İskenderun Gelişim Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı, Op. Dr. Süleyman Aksoy, “Katarakt hastalığının tedavi edilebilir körlük nedenlerinin başında geldiğini söyleyebilirim. Katarakt, gözün içinde bulunan doğal merceğin saydamlığını kaybetmesi ve buna bağlı olarak görmenin azalması ile sonuçlanan bir göz rahatsızlığıdır. Saydamlığını kaybeden lens opaklaşır, rengi değişir; sarı, kahverengi, beyaz veya buzlu cam görünümü alır ve hastanın görmesi giderek düşer. Kataraktın tedavisi cerrahidir. Ameliyatla saydamlığını kaybeden opaklaşmış lens alınarak, hastanın tekrar iyi görmesi sağlanır. Halk arasında dikişsiz, lazerle katarakt ameliyatı olarak bilinen, asıl adı fakoemülsifikasyon olan güncel teknoloji ile yapılmaktadır. Bu yöntemde lokal anestezi altında saydamlığını kaybetmiş olan göz merceği materyali, 2 ila 3 milimetrelik bir kesiden, ultrasonik titreşimler gönderen ince bir metal ile parçalanarak göz dışına alınır ve yerine numarası önceden belirlenmiş kişiye özel suni bir mercek yerleştirilir. Hasta konforu gözetilerek, kısa sürede görme netliği sağlanır” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.