Dolar 32,1928
Euro 34,9501
Altın 2.511,56
BİST 10.951,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 29°C
Açık
Hatay
29°C
Açık
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 26°C











Toprak











Safir

‘Kadına Yönelik Şiddete Hayır’ Paneli!

‘Kadına Yönelik Şiddete Hayır’ Paneli!
10 Aralık 2022
A+
A-

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi(ABİGEM), İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Mozaik Kadın Derneği işbirliğinde düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddete Hayır’ panelinde, ‘Kadın haklarında çok gerideyiz’ mesajı verildi.

Panelin Moderatörlüğünü Doğu Akdeniz ABİGEM İskenderun Temsilcisi Derya Aslan yaparken, konuşmacılar Mozaik Kadın Derneği Başkanı Zeynep Gürler Yıldızlı ile Uzman Psikolog Çiğdem Çetinkıran oldu.

ABİGEM İskenderun Temsilcisi Derya Aslan, “Dünyada kadın olmak zor ama ataerkil bir toplumda kadın olmak çok daha zor. Her şeyden önce toplumda kadına bakış açısının değişmesi gerekir” dedi.

Panelin açış konuşmasını yapan CHP İskenderun İlçe Başkanvekili Nilgün Selçuk, artan kadın şiddetinden dolayı kaygılı olduklarını belirterek, bu konuda yapılacak dayanışmaların bizzat içinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Mozaik Kadın Derneği Başkanı Zeynep Gürler Yıldızlı, dernek olarak kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasını amaçladıklarını hatırlatarak, “Derneğimiz; kadına yönelik şiddetle mücadele eder, kadın hakları konusunda bilinçlendirme yapmak ve kadın haklarını savunmak için faaliyet yürütür” bilgilerini verdi.

Kadınlar üzerinde yüzyıllardır süregelen baskıların ve cinsiyet eşitsizliğine neden olan ekonomik ve toplumsal engellerin ortadan kaldırılması için mücadele ettiklerini de anlatan Başkan Yıldızlı, “Kadın emeğinin görünür kılınması için mücadele ediyoruz. Çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi amacıyla farkındalık çalışmaları yapıyor ve faaliyetler yürütüyoruz. Kadınların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla çocuklara yönelik çalışmalar da planlıyoruz” mesajı verdi.

Uzman Psikolog Çiğdem Çetinkıran, kadına şiddetin çok farklı boyutlarda ele alınması gerektiğini ifade ederek, “Kadına yönelik şiddet, kadınların cinsiyetleri nedeniyle maruz kaldıkları fiziksel, cinsel, psikolojik acı veya ıstırap veren ya da verebilecek olan her türlü eylem, uygulama ya da bu tür eylemlerle tehdit edilme, zorlanma veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakılmalarıdır” tanımı yaptı.

Çetinkıran; şiddet temelinde güç veya baskı uygulamak suretiyle diğer bir insana bedensel veya ruhsal boyutta zarar vermeye neden olan davranışların tümü olarak belirlenen kadına şiddetin önüne geçmek için toplumsal dayanışmaya ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz da panelde kadın şiddetine karşı oluşacak her platformda olacaklarını belirtirken, tüm kadınlardan alkış topladı. Panelde; salonun en ön koltuklarına öldürülen ve şiddete maruz kalan kadınların resimlerinin konduğu dikkat çekti.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.