Dolar 32,2135
Euro 35,0089
Altın 2.500,43
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 29°C
Açık
Hatay
29°C
Açık
Çar 29°C
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 26°C











Toprak











Safir

“Geleceği Kodluyoruz” Projesi Hayata Geçirildi

“Geleceği Kodluyoruz” Projesi Hayata Geçirildi
11 Ocak 2024
A+
A-

“Geleceği Kodluyoruz” Projesi ile Öğrenciler Geleceği Kodlayacak Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. sponsorluğunda TURMEPA Derneği tarafından hibe edilen robotik kodlama atölyesi Hanife Uysal Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile öğrencilerin kullanımına sunuldu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit sponsorluğunda TURMEPA Derneği tarafından İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen “Geleceği Kodluyoruz” projesi kapsamında Hanife Uysal Ortaokulu’na hibe edilen robotik kodlama atölyesi açılış törenine, TURMEPA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Şadan Kaptanoğlu, Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve davetliler katıldılar.

TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, “Denizleri gelecek kuşaklara temiz bırakmanın ancak yeni nesle deniz ve çevre sevgisini aşılamaktan geçmektedir. Dernek olarak Türkiye genelinde düzenlediğimiz eğitim ve etkinliklerle her daim denizlerin temiz tutulmasının önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Deprem sonrası bölgenin bir an önce normale dönmesi için yerel birimlerle işbirliği yaparak eğitim ve sosyal hayata katkı yapmayı hedeflemekteyiz. Robotik kodlama atölyemiz ile de öğrencilerimizin geleceği kodlayarak ülkemize katma değer sağlayacak projelere imza atmalarını umuyoruz” dedi.

Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit, “TURMEPA tarafından proje teklifi geldiğinde hiç düşünmeden sponsor olduk. Geleceğimiz olan öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı sunmak için elimizden geleni esirgemeyiz.

Recep Düzgit, tören sonrasında bir yıl olarak imzalanan sponsorluk anlaşmasının üç yıla çıkarılmasını rica etti.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Önceki görev yerlerinde TURMEPA ile birçok projeye imza attık. Çevreyi, denizleri, ekosistemi koruma bilinci oluşturmayı amaçlayan proje ile okulumuzda kurulan Robotik Kodlama ve Üretim Becerileri Atölyelerinde öğretmen ve öğrencilere eğitimler verilerek çocukların denizlerin korunmasına yönelik bilimsel projeler üretmeleri desteklenecek. İskenderun’da da böyle bir projenin hayata geçirilmiş olmasından dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim. Şadan Kaptanoğlu ve Recep Düzgit’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.