Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 28°C
Parçalı Bulutlu
Hatay
28°C
Parçalı Bulutlu
Paz 29°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C











Toprak











Safir

Dr. Yıldırım Onur Ağır, Mide Yanmasını Önemseyin!

Dr. Yıldırım Onur Ağır, Mide Yanmasını Önemseyin!
28 Haziran 2022
A+
A-

Genellikle yemek yedikten sonra görülen mide yanması şikâyetiyle alakalı açıklamada bulunan İskenderun Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yıldırım Onur Ağır, sık sık mide yanma şikâyeti görülmesinin sindirim sistemi rahatsızlığı belirtisi olabileceğine dikkat çekti.

Uzm. Dr. Yıldırım Onur Ağır, “Mide yanması, toplumda sıkça gözlenen midede ve yemek borusunda hissedilen yanma şikâyettir. Yanma, özellikle yemek yedikten sonra ve uzanıldığında daha da kötüleşir. Bununla birlikte; ağızda acı tat hissedilebilir. Yanma şikâyetleri, çok sık tekrarlanmaya başlandığında, bir sindirim sistemi rahatsızlığı belirtisi olabilmektedir. Uygulanacak basit yöntemlere ve yaşam standardı değişikliklerine rağmen haftada iki kereden daha fazla mide yanması yaşıyorsanız ya da mide yanmanız aralıksız bir 48 saat sürüyorsa, uzman hekime başvurmanız gerekmektedir” dedi.

Mide Yanması Neden Olur? Nasıl Teşhis ve Tedavi Edilir?

Mide yanmasının sebeplerinden söz eden Uzm. Dr. Yıldırım Onur Ağır, “Mide yanması şikâyetine neden olan hastalık ve durumlar; gastrit, ilaç kullanımı, çölyak hastalığı, belirli gıdalara hassasiyet, ülser, fıtık, tütün ürünleri, alkol, mide kanseri olabilir. Bu durumlar haricinde; hazımsızlık, ülser, fıtık, mide kanseri, alkol, sigara ve tütün kullanımı da mide yanmasına neden olabilir. Mide yanması bir hastalık değil belirtisi olabileceğinden, öncelikle mide yanmasına sebep olan hastalık teşhis edilmelidir. Ayrıca midenin incelenmesi için endoskopi istenebilmektedir. Mide yanmasının nedenine göre diyetle desteklenen tedavi uygulanır” şeklinde konuştu.

Mide Yanması Nasıl Önlenir?

Mide yanmasına karşı alınabilecek önlemleri açıklayan Uzm. Dr. Yıldırım Onur Ağır, “Mide yanmasından korumak için; sigara ve alkol tüketmemek, az ve sık yemek yenmesi, yatma saatinden üç saat önce yemeği bırakmak, mideye zarar veren ilaçlardan ve gıdalardan uzak durmak, kafein tüketimini sınırlamak önemlidir. Sadece midenizin değil, genel sağlık için bu tavsiyelerde bulunuyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.