Dolar 32,3497
Euro 34,6833
Altın 2.393,81
BİST 10.161,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 24°C
Hafif Yağmurlu
Hatay
24°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C











Toprak











Safir

Doç. Dr. Cem Bölük: Stres, Gerilim Tipi Baş Ağrısına Neden Oluyor

Doç. Dr. Cem Bölük: Stres, Gerilim Tipi Baş Ağrısına Neden Oluyor
28 Şubat 2024
A+
A-

İskenderun Palmiye Hastanesi Nöroloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Bölük, sık görülen baş ağrısı tiplerinden olan gerilim tipi baş ağrısı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Doç. Dr. Cem Bölük, “Gerilim baş ağrısı, modern yaşamın getirdiği stres, kötü duruş, uzun süre bilgisayar başında çalışma gibi faktörlerden kaynaklanan yaygın bir baş ağrısı türüdür. Genellikle hafif veya orta şiddette olan bu ağrılar, genellikle başın iki tarafında, alında, başın tepesinde veya ense bölgesinde hissedilir. Stres, kas gerilimi ve zihinsel yorgunluk, gerilim baş ağrılarının başlıca tetikleyicilerindendir” açıklamasında bulundu.

Gerilim tipi baş ağrısını azaltma yöntemlerinden söz eden Doç. Dr. Cem Bölük, “Stresle baş etme teknikleri, düzenli egzersiz, sağlıklı bir uyku düzeni ve derin nefes almak gibi yaşam tarzı değişiklikleri, gerilim baş ağrılarını azaltmada etkili olabilir. Ağrı kesiciler, kas gevşetici ilaçlar ve nörolojik değerlendirme sonrasında gerekli durumlarda ek tedavi seçenekleri de kullanılabilir. Bu baş ağrısı türü doğru yönetilmemesi durumunda kronikleşebilir, bu nedenle hastaların bir hekim ile düzenli iletişim halinde olmaları önemlidir” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.