Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 22°C
Parçalı Bulutlu
Hatay
22°C
Parçalı Bulutlu
Pts 24°C
Sal 24°C
Çar 28°C
Per 30°C











Toprak











Safir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Nuh Yılmaz: Bu Belirtilere Dikkat!

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Nuh Yılmaz: Bu Belirtilere Dikkat!
17 Ekim 2023
A+
A-

İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Nuh Yılmaz, doğuştan kalp hastalıklarında erken tanı ve tedavinin önemine değinerek bilgiler verdi.

Bu hastaların önemli bir bölümünde anne karnında teşhis konulabildiği gibi, kimilerinin ise doğumdan sonra, hatta yetişkinlik dönemlerinde de bazı belirtiler sonucu ortaya çıkabileceğini anlatan Nuh Yılmaz, çocuklarda hızlı nefes alma, hızlı yorulma, kalbin hızlı atması, aşırı terleme, beklenen düzeyde kilo alamama, sık sık zatürre bronşit olma gibi belirtilere sık rastlandığı takdirde çocuğun kalp kontrolünden geçirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Nuh Yılmaz, “Bazı doğuştan kalp hastalıkları ileri yaşlara kadar hiç belirti vermeyebilir ya da hafif belirtilerle seyredebilir. Doğuştan kalp kusurları (defekt), doğumdan hemen önce, doğumdan hemen sonra, çocukluk döneminde veya yetişkinlik yıllarında teşhis edilebilir. Birtakım kalp defektleri giderek artan şekilde hayat kısıtlamasına neden olur. Yetişkinlerde, doğuştan kalp hastalığı Nefes darlığı, yetersiz egzersiz toleransı, çarpıntı, morarma, halsizlik, sürekli yorgunluk belirtileri gösterebilir. Tedavi, doğuştan kalp hastalığının şiddetine dayanır. Bazı hafif kalp kusurları herhangi bir tedavi gerektirmez, diğerleri ilaçlarla, invaziv prosedürlerle veya ameliyatla tedavi edilebilir. Doğuştan kalp hastalığı olan çoğu yetişkin, bir doğuştan kalp uzmanı tarafından da izlenmelidir” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.