Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 22°C
Az Bulutlu
Hatay
22°C
Az Bulutlu
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 28°C
Per 31°C











Toprak











Safir

MMK Metalurji Fabrikasındaki Grevde Mutlu Son!

MMK Metalurji Fabrikasındaki Grevde Mutlu Son!
8 Mart 2024
A+
A-

Özçelik-İş Sendikası ile MMK Metalurji Fabrikası arasında yürütülen 6.Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri, Özçelik-İş Sendikası ve üyelerinin zaferiyle sonuçlandı.

Yaklaşık 6 aydır süren toplu iş sözleşme görüşmelerinin ücret maddesinde anlaşmaya varılamaması üzerine Özçelik-İş Sendikası grev kararı almış, ardından da işveren tarafı ise fabrikada lokavt ilan etmişti.

Günler süren grevin ardından tekrar bir araya gelen taraflar, çetin geçen görüşmelerin ardından masa başında mutabakat sağlayarak toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, “Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerini karşılayarak toplu iş sözleşmemizi imzalayıp üyelerimize hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte  bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Genel Başkanımız Yunus Değirmenci başta olmak üzere, dimdik arkamızda duran MMK emekçilerine, Genel Merkez Yöneticilerimize, MMK Genel Müdürü Denis Kvasov’a, Fabrika yöneticilerine, şube yöneticilerimize ve işyerleri temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Sözleşmenin detaylarını da paylaşan Güngör, “Sözleşmemiz kapsamında üyelerimizin saat ücretlerine yıllık ortalama yüzde 160 oranında artış yapılmasını sağladık. Sosyal haklarda ise artış yüzde 240 olarak gerçekleşti. Bu oranlarla üyelerimizin ve ailelerinin yüzünü güldürmüş olmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Zorlu bir sürecin ardından ciddi sosyal ve maddi kazanımlarla dolu bir toplu iş sözleşmesi imzalamanın memnuniyeti içerisinde olduklarını kaydeden Güngör, “Aynı inanç ve kararlılıkla üyelerimizin hak ve menfaatlerini artırmaya devam edeceğiz. İnşallah birlikte çok daha güzel sözleşmelere imza atmayı sürdüreceğiz. Yeni dönem toplu iş sözleşmemiz başta MMK emekçileri olmak üzere, işyerimize, sendikamıza ve bölgemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.