Dolar 32,3374
Euro 34,3704
Altın 2.393,53
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 22°C
Az Bulutlu
Hatay
22°C
Az Bulutlu
Pts 24°C
Sal 24°C
Çar 28°C
Per 31°C











Toprak











Safir

İskenderun Sahilinde Tahkimat Genişletilecek!

İskenderun Sahilinde Tahkimat Genişletilecek!
2 Aralık 2023
A+
A-

6 Şubat Depreminin vurduğu Hatay İskenderun sahil kesimindeki çöken zeminin yarattığı olumsuzlukları giderecek tahkimat projesi son taşkınla birlikte sil baştan yenilenerek, genişletiliyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin Hatay’ın İskenderun ilçesinde sahil kesimindeki çökme ile başlayan su taşkınlarını önlemek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığından diş Hastanesi kavşağına 2,5 kilometrelik kıyı tahkimatı projesi başlatılmıştı.

Lodosun yarattığı taşkın felaketiyle, belli noktaya kadar getirilen tahkimat projesinin sil baştan projelendirilmesi kararlaştırıldı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı “6 Şubatta yaşamış olduğumuz deprem felaketinden sonra sahilimizde 2,2 kilometrelik, Sahil Güvenlik’ten başlayıp, Petek kafeye kadar giden bir tahkimat yapımı başlamıştı. Biz bunu şu an yaşamış olduğumuz felakette yetersiz olduğumu gördük. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’ü bizzat arayarak İskenderun’daki felaketi yerinde görmesini rica ettim. İskenderun’a gelerek durumu gördü ve bizimle aynı kanaate vararak mevut tahkimatın sahilin sonuna kadar uzatılmasına karar verdi. Şu an projelendiriliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız İskenderun’daki soruna yerinde bakıp, kalıcı çözümler gerçekleştirilmesi yönünde çalışmalar yapılacak” şeklinde konuştu.   

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.